Efter en högmässa kom en ung person fram till mig

Läs mer

Välj församling

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Från en gemenskap till en annan

13.8.2019
| Kristina Klingenberg

Mycket i våra liv bygger på gemenskap. I våra arbetsuppgifter, i kontakten med släkt och vänner och i familjen behöver kontaktytorna både omsorg och kärlek för att vi skall känna gemenskap. Vi behöver kunna öppna oss och ge av oss själva för att få.

Comments: %d Read entire story

Harjoittelijan mietteitä: Miten ripari tehdään?

27.6.2019
| Heidi Mustikkamaa

Sain harjoittelupaikan 6 viikkoa kestävään työharjoitteluun Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta. Tätä kirjoittaessani on viimeinen harjoittelupäivä menossa.

Comments: %d Read entire story

Vapaaehtoisena Donkkis-illoissa

19.3.2019
| Maija Kupsala

- Lasten kanssa puuhastelu on välitöntä. He ovat vilpittömiä, ja palaute tulee heti, kertoo lohtajalainen Donkkiksen rastivahtina toimiva Tuomo Ojala.
Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana.

Comments: %d Read entire story

Jumalanpalvelusryhmässä – Kristuksen kirkkoa rakentamassa

15.3.2019
| Sisko Sundbäck

Olen jäänyt eläkkeelle lähetyssihteerin toimesta viime syksynä. Nyt on aikaa ”omille” harrastuksille, ja aikaa toimia myös vapaaehtoistehtävissä. Olen toiminut tänä vuonna pari kertaa jumalanpalvelusryhmässä, ja ollut ryhmän mukana toteuttamassa yhteistä messua erinäisten palvelutehtävien kautta. Koen jumalanpalvelusryhmässä toimimisen mielekkäänä vapaaehtoistyönä. Jumalanpalvelusryhmässä kutsutaan usein myös kotoisammin kirkkoväärteiksi.

Comments: %d Read entire story

Kirkko kasvaa Kiinassa – Pipliaseurat menossa mukana

5.2.2019
| Sisko Sundbäck

Jäin viime syksynä eläkkeelle Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetyssihteerin toimesta. Varsinaiset koulutukset eivät kuulu enää nykyisin kuukausi- eikä viikko-ohjelmaani. Sain olla kuitenkin tammikuun lopulla Helsingissä Pohjanmaan Pipliaseuran hallituksen edustajana koulutuspäivässä; Kiinan monet kasvot -vuositeemakoulutuksessa.

Comments: %d Read entire story

Vapaaehtoisena - Hyvä muisto isovanhemmista innostaa toimintaan vanhusten parissa

20.12.2018
| Minna Lempiälä

"Haluaisin tutustua vanhuksiin ja olla heille ystävänä. Googlen kautta, sieltä seurakunnan ystäväpalvelun kautta tätä asiaa tutkin ja päädyin vapaaehtoistyo.fi-sivulle" , kertoo Sarai Björkgård. Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana. 

Comments: %d Read entire story

Vapaaehtoisena – Ihmisenä ihmiselle taustoihin katsomatta

13.12.2018
| Minna Lempiälä

Tässä blogissa on haastateltavana Laura Karvonen, kokkolalaislähtöinen nuori nainen, joka etsi paikkaansa ihmisten auttamisessa vapaaehtoistyo.fi-sivun kautta juuri joulun alla.

Comments: %d Read entire story

Vapaaehtoisena - Terveisiä piruntorjuntajoukoista

26.9.2018
| Minna Lempiälä

Haastattelin kahta vähän epätyypillistä vapaaehtoista. Molemmat ovat tällä hetkellä armeijassa - Teemu varusmiespappina ja Ossi partionjohtajakurssilla. Seurakunnan isosena toimimisesta on ollut hyötyä niissäkin hommissa.

Comments: %d Read entire story

Katselkaa kedon kukkia

26.6.2018
| Aune-Inkeri Björkström

Oletko sinäkin kerännyt kasveja koulussa? Minun piti kerätä niitä 80, vanhempien ikäluokkien vielä enemmän. Sittemmin kerääminen lopetettiin – minkähän takia? Nyt tuo hieno käytäntö on ainakin joissakin kouluissa palautettu kunniaan.

Comments: %d Read entire story

Vapaaehtoisena – Itse apua saanut haluaa itsekin auttaa muita

25.5.2018
| Minna Lempiälä

Päivi Törmänen on 50-vuotias monen sortin vapaaehtoinen Kälviältä. Hän oli mukana auttamassa ensimmäisten joukossa rivitalopalossa kotinsa menettäneitä. Tämä blogikirjoitus kertoo yhden ihmisen suuresta auttamisen tahdosta ja siitä, mistä se kumpuaa. Jää hetkeksi lukemaan ja miettimään: joku tarvitsee sinua ja minua jossakin. Ei ehkä tänään tai huomenna, mutta joku päivä. Ja kun se tilanne tulee, olemmeko valmiita auttamaan?

Comments: %d Read entire story