Nyheter

 

Stråkkvartett spelar i sockenkyrkan och i Chydenius prästgård

Publicerad: 12.06.2019

Storbacka-kvartetten består av Lisa Zhou (DE) violin, Line Fafner (DK) viola, Paulina Storbacka (FIN) violin, och Tittit Van der Pals (SE) cello. Onsdagen den 19 juni blir det en konsert på dagen kl 13 i nyrenoverade Karleby sockenkyrka med Storbacka-kvartetten, en ny skandinavisk stråkkvartett med bas i Köpenhamn.
Musikerna kommer från Finland, Sverige, Danmark och Tyskland.

Paulina Storbacka som kvartetten fått sitt namn efter har rötter i Terjärv, Småbönders och har också bott flera år i Karleby under studietiden. Alla är utbildade i Det Kongelige Danske Musikkonsertvatoriet i Köpenhamn.

Kvartetten har som målsättning att föra den klassiska musiken tillbaka in i hemmen, i salongerna som musiken ursprungligen skrevs för. Kvartetten spelar under sin Finlandsturne' i Esbo, Karleby, Nedervetil och Kronoby samt i Terjärv. Många av konserterna är hemkonserter.

Konserten i sockenkyrkan bjuder på musik av skandinaviska tonsättare. Efter den ca 40 minuter långa konserten fortsätter programmet för den som önskar med servering och musikstund i Chydenius prästgård som alltså är öppen för allmänheten den eftermiddagen.

I sockenkyrkan säljs program á 10 e men i prästgården är det fritt inträde med frivillig serveringsavgift.