Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 31.3.2022

Ordförandes klubba.

Extra budgetmedel

Gemensamma kyrkorådet beslöt att för gemensamma kyrkofullmäktige föreslå ett tillägg på 15 000 euro i budgeten för 2022 att användas till nödhjälp via Kyrkans Utlandshjälp för arbetet med de krigsdrabbade i Ukraina. På detta sätt svarar Karleby kyrkliga samfällighet på Kyrkans Utlandshjälps vädjan till församlingarna om nödhjälp till Ukraina.
Det snabbaste, lättaste och effektivaste sättet att hjälpa är att donera pengar till internationella organisationer som kan ge professionellt organiserad humanitär hjälp, och som har färdiga nätverk på krisområden. Situationen i Ukraina har inte blivit lättare, utan hjälp kommer att behövas under en lång tid. 

Karleby kyrkliga samfällighets bokslut 2021

Karleby kyrkliga samfällighets bokslut 2021 visar ett överskott på 666 000 euro, medan årsvinsten är 1,982 miljoner euro. Kyrkoskatten uppgick till 10,612 miljoner euro, vilket är nästan 700 000 euro mer än budgeterat, och förklarar till stor del bokslutets överskott. 
Räkenskapsperiodens investeringar förverkligades så gott som planenligt. Sammanlagt 1,963 miljoner euro omsattes i investeringar. Krematoriet var den största enskilda investeringen. Finansieringsanalysen påvisade en nedgång på nästan 600 000 euro, vilket kan anses som ett gott resultat eftersom investeringarna under året varit omfattande. 
Gemensamma kyrkorådet godkände bokslutet för 2021, och föreslog, att gemensamma kyrkorådet godkänner bokslutet och att räkenskapsperiodens överskott på 666 000 euro bokförs som eget kapital i balansräkningen.  

Avyttring av aktielägenhet

Mellersta Österbottens familjerådgivningscentral har verkat i en lägenhet som ägs av den kyrkliga samfälligheten i fastighetsaktiebolaget Kokkolan Liiketalo Oy. I mitten av maj flyttar familjerådgivningscentralen till Karleby församlingscenter och samfälligheten har inte längre något behov av aktielägenheten i fastighetsaktiebolaget Kokkolan Liiketalo Oy. Lägenheten har i samfällighetens fastighetsstrategi klassats som avyttringsobjekt. 
Gemensamma kyrkorådet beslöt att bevilja lov att lägga ut aktierna i Kokkolan Liiketalo Oy till försäljning och konstaterar att en sakkunnig fastighetsförmedlare anlitas för att värdera försäljningsobjektet. 
Överlåtelsen behandlas som handel med lösöre, eftersom det är fråga om en aktietransaktion och inte en fastighetsförsäljning. Beslutet behöver inte underställas Kyrkostyrelsen för fastställelse. 

Uppdatering av investeringsplanen för år 2022

Gemensamma kyrkorådet beslöt att föreslå att gemensamma kyrkofullmäktige godkänner ändringarna i investeringsplanen.  Renoveringen av köket och utbyggnaden av lägercentret i Nuolinen flyttas fram till 2024 och renoveringen av en vattenskada i Halso församlingshem inleds i september 2022.
I Halso församlingshems kök har en omfattande vattenskada uppdagats, och fukten har skadat en stor del av mellanbjälklaget. I samband med saneringen förnyas en del av köksutrustningen som är i dåligt skick. Den preliminära kostnadsberäkningen är 60 000 euro.
 

2022-03-31 19:14:00.0