Håller i trådarna i pastorskansliet

Varför sökte du jobb inom kyrkan?
- Efter att jag tillsammans med min familj återvänt från Japan, där vi jobbade som missionärer, hade jag tänkt söka mig till det sociala området. Men Gud överraskade mig genom att leda mig in på en annan bana. Först jobbade jag några år på den Allkristna bokhandeln i staden och sen dess har jag jobbat som församlingssekreterare i Karleby församling. Det känns mycket bra att få jobba på heltid för Guds församling.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
- Mitt arbetsrum finns i pastorskansliet och där sitter jag för det mesta. Men arbetsuppgifterna är varierande, och långtråkigt blir det aldrig. Jag är sekreterare i församlingsrådet och på medarbetarsamlingarna. Jag bokar, koordinerar och registerar förättningar och andra tillfällen, skriver annonstexter och notiser, uppdaterar hemsidan, koordinerar församlingsfadderarbetet m.m.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
- Att prioritera tiden rätt och att hinna med arbetet inom de utsatta tidsfristerna.

Vad är mest belönande?
- Det mest belönande är alla människor som jag kommer i kontakt med tack vare mitt arbete. Det finns en väldigt stor mängd mycket trevliga och engagerade människor både bland församlingsborna och i med-
arbetarskaran.

När deltog du senast i gudstjänsten?
- Senaste söndag deltog jag i högmässan i sockenkyrkan. Det var mäktigt att lyssna på Simon Granlunds och Christian Ahlskogs sång- och musikinslag. I mitt jobb sysslar jag mycket med att göra reklam för olika tillställningar och blir själv så inspirerad att jag helst skulle vilja delta i de flesta samlingarna, men det lyckas tyvärr inte i praktiken.

Vad gör du på fritiden?
- Umgås med familjen, läser böcker, simmar, skidar och går på gym. Det senare för ryggens skull, men också för att det är roligt.


Anne Silfverberg jobbar som församlingssekreterare i Karleby svenska församling.

Hennes intervju publicerades på församlingssidorna i Kokkola-tidningen 16.2.2011.