Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 17.1.2024

Ordförandes klubba.

PLANERNA FÖR ÄNDRINGSARBETET I HALSO KYRKA TILL KYRKOFULLMÄKTIGE FÖR GODKÄNNANDE

Gemensamma kyrkorådet föreslår att gemensamma kyrkofullmäktige med beaktande av utlåtanden från Halso församlings församlingsråd och Museiverket godkänner projektplanen för ändringsarbetet i Halso kyrka.

De märkbaraste förändringarna som planerna omfattar är bygg av wc i den nuvarande hjälpsakristian, utvidgningen av koret, altarets ändring till mittaltare samt avlägsnandet av några fasta bänkrader för att ge utrymme åt körer och ett utrymme för barnen.

Eftersom Halso kyrka skyddas av kyrkolagen, och de planerade ändringarna anses i kyrkolagen vara betydande, krävs ett utlåtande från Museiverket. Museiverket konstaterar att de planerade ändringarna i Halso kyrka är motiverade och måttliga och förordar därmed ändrings- och renoveringsarbetet med hänsyn till några punkter.

Halso församlings församlingsråd godkände projektplanen med små ändringar. I december 2023 ordnades ett offentligt hörande, där församlingsborna ansåg att projektplanen var väl sammanställd och att de planerade ändringarna förbättrar kyrkans användningsmöjligheter.

SJUKHUSPASTORSTJÄNST LEDIGANSLÅS

Gemensamma kyrkorådet begär att domkapitlet i Uleåborgs stift lediganslår tjänsten som sjukhuspastor och utnämner en arbetsgrupp för att bereda anställningsprocessen.

Behörighet för en tjänst som sjukhuspastor ger den teologiska examen som krävs för prästämbetet och specialutbildning inom sjukhussjälavård som anordnas av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland och omfattar minst 60 studiepoäng, eller bindande löfte om att genomgå den. De sökande bör genomgå lämplighetstest. Språkkunskapskraven är utmärkta muntliga och skriftliga färdigheter i det ena inhemska språket och minst nöjaktiga muntliga och skriftliga färdigheter i det andra. Sjukhuspastorstjänsten inleds den 1.6.2024 eller enligt överenskommelse.

ANSTÄLLNING SOM MATSERVICEARBETARE LEDIGANSLÅS

Gemensamma kyrkorådet beslöt att lediganslå en befattning som matservicearbetare och utsåg en arbetsgrupp för att bereda ansökningsförfarandet. Behörighet för anställningen som matservicearbetare ger lämplig yrkesutbildning, t. ex. grundutbildning inom catering (kock) eller motsvarande praktisk erfarenhet av matlagning, bakning, servering och kundbetjäning. Språkkravet är goda muntliga och skriftliga färdigheter i det ena inhemska språket och minst nöjaktiga muntliga färdigheter i det andra. Anställningen inleds den 4.3.2024.

2024-01-17 18:02:18.0