Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådets beslut 29.4.2020

Ordförandeklubba med texten gemensamma kyrkorådets beslut.

 

BESTÄMMELSERNA OM GRAVMINNESMÄRKEN PÅ HALSO BEGRAVNINGSPLATS GODKÄNDES

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd godkände bestämmelserna om gravminnesmärken på Halso begravningsplats. De träder i kraft den 1.5.2020.

Den nuvarande driftsplanen har varit i kraft sedan 2018, och den innehåller inga närmare bestämmelser om gravminnesmärken förutom de som berör urngravar.

Halso begravningsplats omfattar två områden, den gamla och den nya sidan. Hela området består av elva gravavdelningar.
På grund av det gamla områdets historiska karaktär tillåts fortfarande högre (max. 125 cm) upprätta eller pelarformade gravminnesmärken på avdelningarna 4 och 5. På de övriga avdelningarna för kistgravar kan höjden på gravstenen vara högst 90 cm. På en kistgrav får minnesmärkets bredd vara högst 80 cm/gravmeter. På en urngrav får minnesmärket vara högst 90 cm högt och 60 cm brett.

Fastighets- och begravningsväsendets samdirektion har behandlat ärendet på sitt möte den 7.4.2020.
 

KYRKVAKTMÄSTAREN I HALSO FÖRSAMLING FICK FÖRLÄNGT ARBETSKONTRAKT

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd beslöt att förlänga arbetskontraktet för Kaarina Koivisto, som är kyrkvaktmästare i Halso församling med en 40-procentig arbetstid, till den 31.12.2020.
Efter att arbetsbilden för kyrkvaktmästaren granskats kommer arbetstiden i fortsättningen att vara 60 procent av heldtidsanställning. I kyrkvaktmästarens arbetsuppgifter ingår också städarbete och andra uppgifter i Halso församlingshem och dessa beräknas till ca 10 procent av arbetstiden.

 

DANIEL HOLMS ANSTÄLLNING ORDINARIE

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd beslöt att Daniel Holms tidsbundna anställning som vaktmästare i samfälligheten blir ordinarie från den 1.9.2020 alkaen.

Daniel Holm anställdes av Karleby kyrkliga samfällighet i maj 2018 som säsongsanställd inom begravningsväsendet. I juli 2018 förlängdes hans arbetskontrakt när han vikarierade kyrkvaktmästaren i Lochteå församling. I oktober 2018 började han arbeta inom fastighetsväsendet som vaktmästare med visstidsanställning. Hans tidsbundna arbetskontrakt går ut den 31.8.2020.
 

SAMARBETSFÖRFARANDE INLEDS MED ANLEDNING AV CORONAPANDEMIN

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd beslöt enhälligt att samarbetsförfarande inleds och gemensamma kyrkorådets viceordförande och samfällighetens förvaltningsdirektör bemyndigades till att sammanställa ett meddelande om inledande av samarbetsförfarande.

De riktlinjer om åtgärder som Finlands regering fastställt samt de anvisningar som församlingarna fått från Kyrkostyrelsen och domkapitlet i Uleåborgs stift för att lindra framfarten av coronapandemin har inverkat betydligt på församlingarnas och samfällighetens verksamhet.

Inom Karleby kyrkliga samfällighet har anvisningar sammanställts för personalen. Man har kommit överens om att de anställda, för att förhindra spridning av smitta, kan arbeta på distans eller ta ut kompensationsledigt, övertidsersättningsledigt eller semester. Det har även varit möjligt att ta ut obetald ledighet.

Kyrkoherdarna inom Karleby kyrliga samfällighet och samfällighetens förvaltningsdirektör har också kommit överens om att samfällighetens och församlingarnas anställda under pandemin kan hänvisas till arbetsuppgifter i andra församlingar inom samfälligheten. Förmännen förhandlar om eventuella förflyttningar av anställda mellan församlingarna.

Beredskapskommittén inom Karleby kyrkliga samfällighet har under undantagstillståndet sammankommit veckovis. Följderna av coronaviruspandemin och de åtgärder som gjorts har behandlats.
Alla församlingar och samfällighetens olika arbetsområden har sammanställt egna beredskapsplaner för undantagstillståndet. Planerna behandlar bl. a. hur arbetsuppgifterna för de anställda har förändrats eller hurdant ersättande arbete de anställda/arbetsområdet har gjort.

I planen redogörs även för hur länge man har kunnat utföra det ersättande arbetet och vad som händer när arbetskraftsresurser frigörs när det inte längre finns arbete, som motsvarar arbetsbilden, för alla.

2020-04-29 19:00:00.0