Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkofullmäktiges beslut 23.4.2020

Ordförandeklubba med texten Gemensamma kyrkofullmäktiges beslut.

TVÅ NYA NAMN I GEMENSAMMA KYRKOFULLMÄKTIGE

Gemensamma kyrkofullmäktige beviljade Tiina Isotalus, från Karleby finska församlings kandidatlista ”Sosiaalidemokraatit ja sitoutumattomat”, befrielse från uppdraget som medlem i gemensamma kyrkofullmäktige från och med den 1.1.2020 på grund av förändrad situation i arbetslivet. Första suppleanten på Karleby finska församlings kandidatlista ”Sosiaalidemokraatit ja sitoutumattomat”, Emma Haapasaari, blir till ordinarie medlem.


Även Tuula Muuraiskangas-Nissilä, från Kelviå församlings kandidatlista ”Kotiseurakuntani Kälviä”, beviljades befrielse från uppdraget som medlem i gemensamma kyrkofullmäktige samt från uppdraget som ordförande i samdirektionen för familjerådgivningscentralen på grund av personliga skäl från och med den 1.2.2020. Första suppleanten på Kelviå församlings kandidatlista ”Kotiseurakuntani Kälviä”, Markku Kallinen, blir ordinarie medlem. Till ny medlem i samdirektionen för familjerådgivningscentralen valdes Ismo Lassila för den återstående mandatperioden. 
 

PERSONFÖRÄNDRINGAR I DIREKTIONEN FÖR SJUKHUSSJÄLAVÅRD

Gemensamma kyrkofullmäktige beviljade Pirjo-Liisa Hautala-Jylhä befrielse från uppdraget som medlem i direktionen för sjukhussjälavård från och med den 1.1.2020 och valde Piia Kurikkala till ordinarie medlem i direktionen för sjukhussjälavård för den återstående mandatperioden.
 

KARLEBY REGIONCENTRALREGISTER BLIR STÖRRE

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände avtalet som gör det möjligt för en församling utom samfälligheten att gå med i Karleby regioncentralregister och befullmäktigade registerchefen och förvaltningsdirektören att underteckna avtal som upprättas med anslutande part. Den instruktion som sammanställts för samdirektionen för Karleby regioncentralregister godkändes också. Karleby kyrkliga samfällighet och medlemsförsamlingarna har alla en representant var i samdirektionen. Samdirektionens medlemmar är tjänsteinnehavare i de ifrågavarande församlingarna.

Toholampi församlings kyrkofullmäktige har den 11.2.2020 beslutat att Toholampi församling går med i Karleby regioncentralregister från och med den 1.5.2020.

När en församling går med i regioncentralregistret blir församlingens skyldigheter angående behandling och skydd av medlemsuppgifter lättare och ansvaret för uppgifternas riktighet överförs på regioncentralregistret.
Regioncentralregistrets budget ingår i budgeten för Karleby kyrkliga samfällighet. Regioncentralregistrets verksamhet är avgiftsbelagt för församlingarna. Avsikten med avtalet är att till självkostnadspris erbjuda de tjänster inom kyrkbokföring som avtalet omfattar till medlemsförsamlingarnas förfogande. Kostnadsfördelningen baseras på de faktiska kostnaderna och delas mellan parterna i förhållande till antalet medlemmar. Medlemsantalet som kostnadsfördelningen baseras på är antalet medlemmar vid utgången av föregående kalenderår.

I arbetsfördelningen strävar man till en så tydlig linje som möjligt över vilka kyrkbokföringsuppgifter avtalet gäller. Det är främst fråga om registrering och överlåtelse av uppgifter.

2020-04-23 12:36:00.0