Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådets beslut 19.2.2020

Ordförandeklubba med texten gemensamma kyrkorådets beslut.

Toholampi församling går med i Karleby regioncentralregister

Gemensamma kyrkorådet godkände avtalet med vilket en församling utom samfälligheten kan gå med i Karleby regioncentralregister och befullmäktigar registerchef Heli Vepsäläinen och förvaltningsdirektör Helinä Marjamaa att underteckna avtalet som ingås med den församling som går med i regioncentralregistret.

Toholampi församlings kyrkofullmäktige har den 11.2.2020 beslutat att Toholampi församling går med i Karleby regioncentralregister fr. o. m. den 1.5.2020.

I december 2018 fastställde kyrkostyrelsens plenum att funktioner som berör kyrkbok- och folkbokföring från och med ingången av 2022 skall skötas centralt av de regionala centralregistren. Det här betyder att enskilda församlingarna efter år 2021 inte längre sköter myndighetsuppgifter i anslutning till de kyrkliga förrättningarna och folkbokföringen. Vid centraliseringen bör man beakta betjäning och verksamhet både på finska och svenska. Centraliseringen ger församlingarna möjlighet att koncentrera sig på kyrkans grundläggande uppgift. Ett avtal ingås med den församling som ansluter sig.

Susanna Vitka serviceansvarig på Kalvholmens lägergård

Gemensamma kyrkorådet valde på basen av den beredningsgruppens förslag Susanna Vitka till befattningen som serviceansvarig på Kalvholmens lägergård fr. o. m. den 1.3.2020 eller enligt överenskommelse.
Susanna Vitkas utbildning samt arbetserfarenhet från församlingscentret, Kyrkbackens församlingshem och Kalvholmen motsavarade enligt beredningsgruppen bäst de krav som ställs på uppgiften.

Ansökningstiden till den lediga befattningen gick ut den 12.2.2020 och inom utsatt tid inkom 6 ansökningar. Eftersom endast två av de sökande mötte utbildningskravet och båda är anställda av samfälligheten beslöt beredningsgruppen att inte kalla till intervju.
Den serviceansvariga ser till att det dagliga köks- och städarbetet samt vaktmästaruppgifterna löper, är förman för lägercentrets matserviceanställda samt ansvarar för serveringen under tillställningar och läger. Den serviceansvariga deltar själv i det praktiska arbetet i köket, städningen och övervakningen av utrymmen samt arbetar vid behov i samfällighetens andra utrymmen med dylika uppgifter.
Man beaktade särskilt utbildning, arbetserfarenhet, erfarenhet av förmansarbete samt allmän lämplighet för uppgiften när man utvärderade de sökande.

2020-02-25 13:56:00.0