Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådets beslut den 23.9.2020

FASTSTÄLLANDE AV SKATTEPROCENTEN FÖR ÅR 2021 

Gemensamma kyrkorådet föreslår för gemensamma kyrkofullmäktige att kyrkoskatten år 2021 bibehålls på nuvarande 1,7 procent. Skatteprocenten inför nästa budgetår ska fastställas och meddelas till skattestyrelsen senast i mitten av november.

SÖKANDE TILL FÖRVALTNINGSDIREKTÖRSTJÄNSTEN

Med beredningsgruppens förslag som grund beslöts att kalla sex sökande till intervju för den lediganslagna tjänsten som förvaltningsdirektör. Ansökningstiden gick ut den 15.9.2020 och 20 ansökningar inkom inom utsatt tid. Gemensamma kyrkofullmäktige väljer förvaltningsdirektör utifrån gemensamma kyrkorådets förslag.

PERSONALNYTT

Minna Kultala valdes till ny matservicearbetare i Mikaelsalen. Platsen hade fyra sökande varav två kallades till intervju. Kultala ansågs bäst lämpad för befattningen som bl. a. förutsätter utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet inom cateringbranschen samt goda muntliga kunskaper i de båda inhemska språken och minst nöjaktiga skriftliga kunskaper.
 
Outi Saraste valdes till matservicearbetare i Nedre salen i Karleby församlingscenter. Platsen hade nio sökande varav fyra intervjuades. Utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet inom cateringbranschen samt goda muntliga kunskaper i det ena inhemska språket och minst nöjaktiga i det andra.
 

FÖRLÄNGT TILLSTÅND FÖR BISYSSLA FÖR ATT SKÖTA KYRKVAKTMÄSTARVIKARIAT I LOCHTEÅ OCH KELVIÅ FÖRSAMLINGAR

Gemensamma kyrkorådet beslöt att förlänga Samuli Anttilas tillstånd för bisyssla för perioden 1.10.2020–31.3.2021.
Anttila har varit kyrkvaktmästarens semestervikarie i Lochteå och Kelviå församlingar. Gemensamma kyrkorådet har den 17.6.2020 beviljat honom ett tidsbundet tillstånd för bisyssla för tiden 15.6 –16.8.2020. Ett nytt arbetsavtal om visstidsanställning som kyrkvaktmästare i Lochteå har gjorts med honom. Anttila ansöker om tillstånd för bisyssla eftersom han driver ett företag i begravningsbranschen. Anttila uppskattar att bisysslan upptar ca sex veckotimmar. Företagets verksamhetsområde är Lochteå med omnejd. Begravningsväsendets chef förordade beviljandet.

ARRENDE AV MARKOMRÅDE PÅ SERVICEOMRÅDET VID ELISABETHS BEGRAVNINGSPLATS  

Gemensamma kyrkorådet beslöt att godkänna arrendet av ett markområde på serviceområdet vid Elisabeths begravningsplats till begravningsplatsens arbetsledare Bernt Slotte.
Arbetsledaren har beviljats tillstånd för bisyssla vi gemensamma kyrkorådets möte den 18.9.2019. Slotte hyr ett ca 100 kvadratmeter stort område av begravningsplatsens serviceområde för komposterbart avfall och avfallsvirke (grenar o. dyl.) för liknande avfall från hans bisyssla. 
För tillfället används området som uppsamlingsplats för motsvarande avfall från begravningsplatserna i Karleby, innan det säljs vidare till flis.
Arrendeavtalet är från 1.1.2021 till 31.12.2030. Hyran är 200 euro per år. Avtalet binds till Slottes anställning vid samfälligheten. Markområdet är stort och avtalet påverkar inte begravningsväsendets verksamhet. Gemensamma kyrkorådet beslöt att på basen av förvaltningsdirektörens föredrag godkänna arrendeavtalet.

Thu Sep 24 08:37:00 EEST 2020