Till nyhetslistan

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråds beslut den 2.12.2020

Tjänsten som förvaltningsdirektör

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd föreslår att gemensamma kyrkofullmäktige på basen av gemensamma kyrkorådet förslag och församlingsrådens utlåtanden väljer FöM, MBA Anne Jokela till tjänsten som förvaltningsdirektör från den 1.3.2021 eller enligt överenskommelse. Ingen reserv föreslås.

Ansökningstiden till den lediganslagna förvaltningsdirektörstjänsten gick ut den 15.9 och tjänsten söktes av sammanlagt 20 personer.

Förbindelse till gott uppförande i Karleby kyrkliga samfällighet   


I Karleby kyrkliga samfällighet och dess församlingar förbinder man sig till gott uppförande genom att godkänna den rekommendation som Kyrkans arbetsmarknadsverk och kyrkans arbetstagarorganisationer utarbetat för arbetsplatser inom kyrkan.
Med förbindelsen vill man förebygga osakligt bemötande och trakasserier. Gemensamma kyrkorådet godkände förbindelsen om gott uppförande samt anvisningarna för konflikthantering på arbetsplatsen. Arbetsgivarens och arbetstagarnas representanter har samarbetat med sammanställningen av dokumenten och de har behandlats vid förmännens samarbetsmöte och i samarbetskommissionen. Dokumenten ges till kännedom åt de anställda och de förtroendevalda.

Begäran om befrielse från förtroendeuppdrag 


Gemensamma kyrkorådet beviljar Heikki Niemi befrielse från sitt förtroendeuppdrag. Niemi har begärt befrielse från uppdraget som medlem i Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkofullmäktige samt från uppdraget som medlem i direktionen för fastighets- och begravningsväsendet från den 1.12.2020 på grund av personliga skäl. Enlig Kyrkolagen kan man avgå från förtroendeuppdrag av giltig orsak. Niemi valdet till gemensamma kyrkofullmäktige från Lochteå församling.

Niemis ersättare Taisto Hernesniemi blir egentlig medlem i kyrkofullmäktige.

 Gemensamma kyrkorådet beslöt att gemensamma kyrkofullmäktige utser en ny egentlig medlem till direktionen för fastighets- och begravningsväsendet för återstående mandatperiod.

2020-12-03 10:56:00.0