Till nyhetslistan

”Det har varit en fantastisk tid”

Helinä Marjamaa lämnar över stafettpinnen till sin efterträdare i mars

Förvaltningsdirektör Helinä Marjamaa.Med ett nytt år följer nya möjligheter, brukar man lekfullt säga. Under detta coronaår  har man inom Karleby kyrkliga samfällighet och församlingar varit tvungen att anpassa aktiviteterna. Man har streamat, distansarbetat, mötts via Teams, hållit kontakt med den äldre befolkningen per telefon och man har varit redo att göra förändring-ar till och med dagligen. 
Detta fortsätter fortfarande. För nästa år önskar jag lite 
annorlunda möjligheter.

Församlingarna inom Karleby kyrkliga samfällighet har verkat under exceptionella omständigheter och utifrån det agerat så gott  de förmått i den situationen. Att fort få ut information sick en viktig roll i de snabbt 
föränderliga situationerna. 
Under våren var oron stor för att samfällighetens intäkter skulle rasa mot slutet av året. Så har dock inte varit fallet. Inom samfällighetens områden har sysselsättning-en varit relativt god. 
Samfällighetens skatteintäkter har stämt överens med budgeten och driftskostnader har inbesparats, så den ekonomiska situationen är bra och resultatet för året blir bättre än prognosen.

När jag i mars går i pension, kommer mitt sista arbetsår inom Karleby kyrkliga samfällighet att stanna kvar i mitt minne som ett intressant år. 
Mina nästan sex år som förvaltningsdirektör har varit en fantastisk upplevelse. Arbetsuppgifterna har varit varierande och utmaningarna intressanta. 
Jag har fått lära känna alla de människor, som gör ett anmärkningsvärt fint jobb inom församlingarna och inom samfälligheten. De anställda är engagerade i sitt arbete och vill verkligen tjäna församlingsborna. 
Under coronapandemin har församlingarnas arbete och hjälpen från kyrkan upplevts som viktig och nödvändig av församlingsborna.

I mitt arbete under dessa år, har jag haft förmånen att kunna påverka många saker. När man har ansvar för att presentera olika saker måste man bekanta sig noga med ämnet och presentera det tydligt och klart. 
Samarbete är viktigt inom alla sektorer och i mitt eget arbete har jag försökt främja detta samarbete. 
När denna berikande era närmar sig sitt slut, överlämnar jag med glädje mina uppgifter till min efterträdare och blickar själv in i framtiden.

Texten: Helinä Marjamaa


 

2020-12-30 19:00:00.0