Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 20.1.2021

Utförandeklubba och kalender.

VAL AV GEMENSAMMA KYRKORÅDETS REPRESENTANTER TILL DIREKTIONERNA

Karleby kyrkliga samfällighets gemensamma kyrkoråd valde sina representanter till direktionerna för sjukhussjälavården, familjerådgivningscentralen samt fastighets- och begravningsväsendet för verksamhetsperioden 2021-2022. Till representant i direktionen för sjukhussjälavården valdes Paula Pensaari, till direktionen för familjerådgivningscentralen Catarina Silvander samt till direktionen för fastighets- och begravningsväsendet Pentti Hyyppä.
Enligt kyrkoordningen (9 kap 3 §) har kyrkorådets ordförande och den medlem av kyrkorådet som utsetts därtill rätt att närvara och delta i diskussionen men inte i beslutsfattandet på direktionernas sammanträden.

VAL AV MEDLEMMAR TILL INFORMATIONSARBETSGRUPPEN

Gemensamma kyrkorådet valde ordförande och fem medlemmar samt två suppleanter till informationsarbetsgruppen för åren 2021-2022. Till ordförande för informationsarbetsgruppen valdes Hannu Kuusniemi. Till medlemmar i informationsarbetsgruppen valdes Rolf-Erik Mäkelä, Vuokko Orjala, Eeva-Liisa Luoto, Riikka Hietalahti och Satu Järvenpää samt till suppleanter Mika Sarkkinen och Peter Jansson.
Enligt reglementet för informationsarbetet ska de egentliga medlemmarna i informationsarbetsgruppen representera vart och ett av församlingarna i samfälligheten och suppleanterna ska representera Karleby finska församling och Karleby svenska församling.
Rätt att närvara och föra talan på informationsarbetsgruppens sammanträden har gemensamma kyrkorådets ordförande, kyrkoherdarna och förvaltningsdirektören. 

VAL AV MEDLEMMAR TILL BILDKONSTARBETSGRUPPEN 

Gemensamma kyrkorådet valde ordförande och tre medlemmar samt en suppleant till bildkonstarbetsgruppen för åren 2021-2022. Till ordförande för bildkonstarbetsgruppen valdes Auli Palosaari. Till medlemmar valdes Henrik Forslund, Liisa Haapaniemi och Esa Tiainen samt till suppleant Merja Passoja.
Arbetsgruppen väljer inom sig en vice ordförande för ett år i gången.
Bildkonstarbetsgruppen bistår gemensamma kyrkorådet i frågor som berör samfällighetens konstverk och konstanskaffningar enligt arbetsgruppens verksamhetsanvisningar.
Som sekreterare för bildkonstarbetsgruppen fungerar enligt gemensamma  kyrkorådets beslut tjänsteinnehavare personalchef Kristina Holm.

2021-01-21 09:28:00.0