Till nyhetslistan

Aktuellt om coronvirusläget

Här finns aktuell information om alla gällande coronarestriktioner inom Karleby kyrkliga samfällighet. 

Sidan uppdaterad 11.2.2022.

Munskydd på ett kors av trä.

Karleby kyrkliga samfällighets församlingar verkar enligt de regionala myndigheternas och domkapitlens anvisningar.

Enligt beslutet av Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland kan man i kommunernas områden i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt (med undantag för Reisjärvi) inomhus ordna sådana offentliga tillställningar och allmänna sammankomster där alla deltagare har anvisats sittplatser och där högst 75 procent av det tillgängliga antalet sittplatser används. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas utomhus begränsas inte.

Den regionala arbetsgruppen för covid-19 i Mellersta Österbotten rekommenderar också en gräns på 20 personer för att delta i privata evenemang, såsom minnesstunder och bröllop.

Coronapasset är tillsvidare inte i bruk.

Ansiktsmask rekommenderas fortfarande starkt både inne och utomhus. Håll säkerhetsavstånd. 

Gudstjänster, familjefester och jordfästningar

I gudstjänster och kyrkliga förrättningar såsom dop, vigsel och jordfästningar kan man delta på plats. Säkerhetsavstånden hålls också vid nattvarden. 

Dop rekommenderas att ordnas i kyrkan eller i annat tillräckligt stort utrymme. 

Ingen förhandsanmälan krävs.

Det går att lyssna på gudstjänster som hålls i våra kyrkor via nätet. Församlingarna strömmar största delen av gudstjänsterna. Länkar finns på församlingarnas hemsidors förstasida. Följ annonsering i evenemangskalendern på hemsidan samt i Kokkola-tidningen. 

Pastorskansliet

Pastorskansliet betjänar enlig normala öppettider. 

Gruppverksamhet

Gruppverksamheten för barn, unga och vuxna kan samlas i tillräckligt stora utrymmen med högst 75 % av maxantalet platser. 

Körerverksamheten kan fortsätta med hänsyn till hälsosäkerheten, och genom att hålla avstånd under övningar och vid sång i gudstjänsten.

Säkerhetsåtgärder

Varje deltagare ansvarar för egen del för tillställningarnas säkerhet. Det går endast att delta om man är frisk och inte blivit exponerad.

2022-02-04 16:10:00.0