Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkofullmäktige - beslut från mötet 8.6.2021

MÖJLIGHET ATT ORDNA ELEKTRONISKA SAMMANTRÄDEN

Gemensamma kyrkofullmäktige fastställde, i enlighet med den ändring av kyrkolagen som trädde i kraft 15.3.2021, en ändring av sin arbetsordning för att möjliggöra elektroniska möteskallelser och sammanträden. Den bekräftade arbetsordningen tas i bruk omedelbart. Med kyrkostyrelsen tillfälliga bestämmelser har möten under pandemin undantagsvis kunnat ordnas elektroniskt, genom ändringen görs elektroniska möten permanent möjliga.

I fortsättningen kan alltså gemensamma kyrkorådet och samfällighetens direktioner ordna elektroniska sammanträden. Ändringen av gemensamma kyrkorådets reglemente har godkänts av gemensamma kyrkofullmäktige och skall nu underställas domkapitlet i Uleåborgs stift för fastställande. 

SAMFÄLLIGHETENS BOKSLUT 2020 OCH SKATTEPROCENT 2022

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände bokslutet för Karleby kyrkliga samfällighet för år 2020 och bokförandet av räkenskapsperiodens överskott (1 081 083,29 euro) till över- och underskottskontot i balansräkningens eget kapital. Kyrkofullmäktige beslutade också att bevilja ansvarsfrihet.

Enligt det gemensamma kyrkorådets föreslag, fastställde gemensamma kyrkofullmäktige kyrkoskatten för 2022 till 1,7 procent.

SKOGSPLANER FÖR KARLEBY STAD OCH LOCHTEÅ-OMRÅDET

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände de nya skogsplanerna för Karleby kyrkliga samfällighet för 2020–2029 i enlighet med förslaget från gemensamma kyrkorådet.

I den nya skogsplanen utgör skogsområdena i Karleby och Lochteå, totalt cirka 2 500 hektar, cirka 60 procent av församlingens skogsreserv. Områdena är till stor del växande skog och under planeringsperioden fokuserar avverkningen på gallring. Kalhuggningarna för planeringsperioden 2020–2029 täcker cirka 120 hektar.

FASTIGHETSSTRATEGI FÖR ÅREN 2021–2026

Gemensamma kyrkofullmäktige fastställde Karleby kyrkliga samfällighets fastighetsstrategi för åren 2021–2026.

Målet med fastighetsstrategin är att allt bättre beakta förändringarna i verksamhetsmiljön och samhället inom samfällighetens verksamhetsområde samt Kyrkostyrelsens strategiska riktlinjer.

Visionen med Karleby kyrkliga samfällighets fastighetsstrategi är att samfälligheten och medlemsförsamlingarna till sitt förfogande har ett ändamålsenligt och rätt dimensionerat nätverk av verksamhetsutrymmen, som upprätthålls inom ramen för samfällighetens ekonomiska kapacitet så friska, trygga och tillgängliga som möjligt.

Fastighetsstrategin ersätter handlingsplanen för fastighetsägande och användning som utarbetades 2015. Implementeringen av fastighetsstrategin övervakas årligen av styrelsen för fastighets- och begravningstjänster och strategin uppdateras vid varje ny fullmäktigeperiod i början av verksamhetsåret.

FÖRSÄLJNING AV BJÖRKHAGENS FÖRSAMLINGSHEM

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände efter röstning Björkhagens församlingshems fastighetsaffär samt det upprättade köpebrevet. Beslutet underställs kyrkostyrelsen för godkännande.

Auktionen av församlingshemmet, som såldes på Huutokaupat.com-tjänsten, avslutades 18.5.2021 kl. 12. Inom tidsfristen lämnade 13 olika anbudsgivare sammanlagt 139 bud på fastigheten. Det högsta budet var 112 725 euro. Efter förhandlingarna blev köpeskillingen 150 000 euro.

2021-06-09 12:05:00.0