Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 19.8.2021

Utförandeklubba och kalender.

KANNUS FÖRSAMLING GÅR MED I KARLEBY REGIONCENTRALREGISTER

Gemensamma kyrkorådet godkände Kannus församlings anslutning till Karleby regioncentralregister från den 1 oktober 2021. Kyrkofullmäktige i Kannus tog beslut i ärendet på sitt möte den 14 juni 2021. Förändringen lättar på Kannus församlings skyldigheter i fråga om behandling och skyddande av medlemsuppgifter samt för över ansvaret för uppgifternas riktighet på regioncentralregistret.

UPPSÄGNING AV PROGRAMAVTAL MED RADIO DEI

Gemensamma kyrkorådet beslöt att säga upp programavtalet mellan Karleby kyrkliga samfällighet och Radio Dei. Avtalet, som gäller till slutet av 2021, omfattar radiering av söndagsgudstjänsterna från Karleby svenska och Karleby finska församlingar på Radio Deis kanal.

I och med coronapandemin har strömning via webben av bland annat gudstjänsterna blivit allt vanligare. Resultatet av den webbenkät som genomfördes våren 2021 visar att de strömmade gudstjänsterna har varit populära och att man vill fortsätta utveckla den verksamheten.

När det gällande avtalet är uppsagt är det möjligt att förhandla med Radio Dei om en ändamålsenligare mängd sändningstid, som bättre motsvarar dagens behov.

KARLEBY KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET SÖKER TEKNISK DISPONENT

Befattningen som samfällighetens tekniska disponent lediganslås, då den nuvarande disponenten går i pension från den 1.2.2022. Arbetsuppgifterna är främst att handha underhåll av husteknik, fastighetsskötselavtal och -upphandlingar, koordinering av fastigheternas servicebokföring, hyresverksamhet, fastighetsförvaltning, sammanställning och uppdatering av räddningsplaner samt samfällighetens skogsbruksärenden.

Behörighet till befattningen som teknisk disponent ger lämplig lägre högskoleexamen (byggmästare eller -ingenjör), eller yrkesexamen för teknisk disponent samt tillräcklig arbetserfarenhet inom området. 

KYRKVAKTMÄSTARE I LOCHTEÅ FÖRSAMLING

Samuli Anttila har valts till befattningen som kyrkvaktmästare i Lochteå församling. Den lediganslagna arbetsplatsen hade sex sökanden. Anttila inleder sin anställning den 1 september 2021 eller enligt överenskommelse. Prövotiden är fyra månader.

KYRKVAKTMÄSTARE I HALSO FÖRSAMLING

Hannu Mikkonen har valts till befattningen som kyrkvaktmästare i Halso församling. Den lediganslagna arbetsplatsen hade tre sökanden och två personer kallades till intervju. Arbetstiden är 60 procent av heltidstjänst och prövotiden är fyra månader.

KARLEBY KYRKLIGA SAMFÄLLIGHETS BUDGETRAM 2022

Gemensamma kyrkorådet inledde arbetet med budgeten för år 2022 med att godkänna beslutet om budgetramen. Budgeten visar liksom föregående år ett underskott. Investeringar för 1 300 000 euro har i detta skede planerats för år 2022. Budgetbeslut tas i gemensamma kyrkorådet den 18.11. och i kyrkofullmäktige den 15.12. 

ENTREPRENAD AV FASADEN PÅ H-DELEN I KARLEBY FÖRSAMLINGSCENTER

Till entreprenör på fasadarbetet på H-delen i församlingscentret valdes Pinalto Oy. Byggnaden i tre våningar inrymmer bland annat Mikaelsalen med anslutande café och Karleby svenska församlings dagklubb.

Fasadrenoveringen omfattar förutom grundrenovering av själva fasaden även taket. Upphandlingen överskrider inte det nationella tröskelvärdet för offentlig upphandling.

2021-08-20 08:47:32.0