Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 23.9.2021

Utförandeklubba och kalender.

UPPDATERING AV INVESTERINGSPLANEN FÖR ÅR 2021

Gemensamma kyrkorådet beslöt att lägga fram ändringar i investeringsplanen för gemensamma kyrkofullmäktiges godkännande. Enligt ändringarna flyttas sockenkyrkans fasadrenovering fram till år 2022, medan de medel som anslagits för fasadreparationerna av Karleby församlingscenter åren 2022 och 2023 används i år.

Under pågående år behövs en tilläggsbudget för krematorieprojektet (90 000 e) samt för anskaffning av fast utrustning för strömning till samfällighetens största kyrkor (50 000 e).  Investeringsanslaget för Lochteå församlingshem sjunker med 200 000 euro i och med att verksamheten flyttats till hyrd lokal.

ARBETSGRUPP FÖR SOLDATSKÄR BILDAS

Gemensamma kyrkorådet beslöt att bilda en arbetsgrupp för att utreda det bästa sättet att realisera sommarhemmet Soldatskär. Fastigheten, som finns utmed Gamla Varvsvägen i Karleby, ägs av samfälligheten. Förutom försäljning övervägs även verksamhet som ger långsiktiga inkomster, t. ex. långt arrendeavtal eller byggande i investeringssyfte.

Till medlemmar i arbetsgruppen utsågs gemensamma kyrkorådets ordförande Per Stenberg, ordförande för fastighets- och begravningsväsendets direktion Jouko Kuismin, fastighetschef Veli-Matti Raappana och förvaltningsdirektör Anne Jokela samt gemensamma kyrkorådets medlemmar Niklas Kankkonen och Paula Pensaari, som vice-medlem Nina Östman-Tylli. Arbetsgruppen kan enligt behov kalla in sakkunniga.

Karleby stadsfullmäktige behandlar Soldatskärs detaljplaneändring på sitt möte i december. 

FÖRLÄNGNING AV TORSÖS ARRENDEAVTAL

Gemensamma kyrkorådet beslöt att förlänga arrendeavtalet av marken kring Torsö lägergård, samt väg- och parkeringsområdet med tio år. Förlängningen av avtalet gör det möjligt att verksamheten på Torsö kan fortsätta som förut. Marken utarrenderas av Kvikant bys samfällda områden.

SAMFÄLLIGHETENS FASTIGHETSVÄSENDE SÖKER EN GÅRDSKARL 

En fast anställning som Karleby kyrkliga samfällighets gårdskarl lediganslås från den 1.12.2021 då den nuvarande gårdskarlen går i pension.

Samfälligheten har i centrala Karleby tre gårdskarlar, med ansvar för bl. a. kyrkorna, församlingshemmen, lägergårdarna och sommarhemmen, Kyrkbackens gamla prästgård med omgivning, Marie kapell och Öja bykyrka.

2021-09-27 15:15:00.0