Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkofullmäktiges rådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 28.10.2021

Ordförandeklubba.

UPPDATERING AV INVESTERINGSPLANEN FÖR ÅR 2021

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände de förändringar som gemensamma kyrkorådet föreslagit i Karleby kyrkliga samfällighets investeringsplan för år 2021. Enligt förändringsplanen flyttas fasadrenoveringen av Karleby sockenkyrka till år 2022 medan anslagen som reserverats för renoveringen av Karleby församlingscenters fasad åren 2022 och 2023 förbrukas redan detta år.

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände följande tillägg i årets budget: för krematoriet (90 000 e), för utvidgning av servicebyggnaden på Lochteå begravningsplats (30 000 e) samt för anskaffning av en paketbil till fastighetsväsendet (20 000 e). Anslag godkändes också för anskaffning av fast utrustning för streaming till församlingarnas alla kyrkor (60 000 e). Investeringsanslaget för Lochteå församlingshem minskar under pågående år med 200 000 e på grund av att man hyr församlingslokal.

Priserna på byggnadsmaterial har ökat avsevärt under krematorieprojektets gång. Flytgas- och kylanläggningarna, inventarierna och det inledande rivningsarbetet samt övriga tilläggs- och ändringsarbeten har orsakat tilläggskostnader.

På grund av coronapandemin inleddes strömning av gudstjänster, konserter och andra tillfällen i kyrkorna, och enligt den webbenkät som samfälligheten gjort är det en mycket önskad betjäningsform också i fortsättningen. Genom att anskaffa fast utrustning till alla kyrkorna blir streamingens kvalitet bättre och säkrare. Anläggningarna installeras delvis år 2021, i Gamlakarleby stadskyrka i samband med kyrkans renovering.

I samband med saneringen av servicebyggnaden på Lochteå begravningsplats byggdes ett arbetsrum åt kyrkvaktmästaren och en maskinhall. Sociala utrymmen utvidgades och kök och larmutrustning förnyades.

Leasingavtalet på den för fastighetsväsendet nödvändiga paketbilen gick ut i maj 2021, och det ansågs ekonomiskt mera fördelaktigt att köpa en bättre lämpad och rymligare, begagnad paketbil.

BEFRIELSER FRÅN FÖRTROENDEUPPDRAG

Gemensamma kyrkofullmäktige beviljade Anne Kellosalo befrielse från uppdraget som medlem i gemensamma kyrkofullmäktige från den 1.9.2021 på grund av flytt från orten. Hon ersätts av Touko Virkkala.

Gemensamma kyrkofullmäktige godkände gemensamma kyrkorådets förslag och beviljade Samuli Anttila från den 1.9.2021 befrielse från Jubelåret 2000-fondens kommitté på grund av anställning som kyrkvaktmästare i Lochteå. Kyrkofullmäktige valde Taisto Hernesmaa som ersättare.

Gemensamma kyrkofullmäktige beviljade från den 1.9.2021 Hannu Mikkonen befrielse från uppdragen som medlem i gemensamma kyrkofullmäktige samt i direktionen för fastighets- och begravningsväsendet på grund av att Mikkonen anställts som kyrkvaktmästare i Halso församling. Gemensamma kyrkofullmäktige valde Erkki Hietalahti som ersättare i direktionen för fastighets- och begravningsväsendet, som vice-ersättare valdes Kalevi Lindfors.


Halso församling gick med i samfälligheten den 1.1.2020, då förrättades ett sk. sämjoval i församlingen. Halso valde ingen reserv för sin representant i gemensamma kyrkofullmäktige.

2021-10-29 09:00:13.0