Till nyhetslistan

Gemensamma kyrkorådet för Karleby kyrkliga samfällighet – beslut från mötet 18.1.2022

Ordförandeklubba.

RAKENNUSLIIKE A. SALONEN OY VALDES TILL ENTREPRENÖR

Gemensamma kyrkorådet valde det lokala byggföretaget Rakennusliike A. Salonen Oy till entreprenör för fasadarbetet på Karleby sockenkyrka. Inom utsatt tid fick samfälligheten två offerter och Salonens offert uppgick till 369 520 euro.
Samfälligheten har reserverat sammanlagt 425 000 euro för projektet i årets investeringsplan. Kostnadsberäkningen omfattar även restaurering av pardörrarna i klocktornet samt ny teknik för dörröppningen.
Den utvändiga renoveringen av sockenkyrkan inleds den 1 april och arbetet beräknas vara klart till slutet av oktober 2022.  För projektet har man av Kyrkostyrelsen ansökt om ett understöd för upprätthållande av kyrkans kulturarv.

BJÖRKHAGENS FÖRSAMLINGSHEM AUKTIONERAS UT PÅ NYTT

Björkhagens församlingshem läggs på nytt ut till försäljning på sajten Huutokaupat.com, eftersom den överenskomna fastighetsaffären strandade på grund av köparens finansieringsproblem. Reserveringsavgiften på 5 000 euro som betalats som garanti för affären återbetalas inte till köparen. Målet är att gemensamma kyrkofullmäktige kunde besluta om fastighetsaffären på sitt möte den 24.3.2022.

Förflyttningen av verksamheten från Björkhagens församlingshem till samfällighetens andra utrymmen har skett smidigt och församlingarna bedriver ingen verksamhet längre i Björkhagens församlingshem.

PROJEKTPLANEN FÖR GAMLAKARLEBY STADSKYRKAS RENOVERING GODKÄNDES

Gemensamma kyrkorådet godkände den uppdaterade projektplanen för Gamlakarleby stadskyrkas renovering och begär utlåtanden angående planen av församlingsråden för Karleby finska och Karleby svenska församling. Eftersom det är över 50 år sedan kyrkan togs i bruk och det är fråga om en omfattande ändring, kräver kyrkolagen att Museiverket ges möjlighet att ge ett utlåtande om planen.

Det mest betydande tillägget till den tidigare projektplanen hänför sig till reparation av ytterväggarna samt behovet av en mera omfattande renovering av dränering och avlopp.  Det gamla värmedistributionsnätet kan däremot bibehållas, eftersom de problem som funnits har reparerats med mindre åtgärder. I samband med renoveringen förnyas värmeväxlingen och fastighetsautomationen helt. 

Kyrkoordningen förutsätter att en barnkonsekvensanalys över kyrkans renovering görs innan projektplanen behandlas i gemensamma kyrkofullmäktige.

SAMDIREKTIONEN FÖR KARLEBY REGIONCENTRALREGISTER INLEDER VERKSAMHETEN

Gemensamma kyrkorådet föreslår att gemensamma kyrkofullmäktige till samdirektionen för Karleby regioncentralregister utser en ordförande för år 2022. Samdirektionen inledde sin verksamhetsperiod från årsskiftet. Förutom församlingarna i Karleby kyrkliga samfällighet hör församlingarna i Kannus, Perho, Toholampi och Vetil till regioncentralregistret, och församlingarna har utnämnt sina representanter till samdirektionen fram till den 31.12.2022.
Från Kannus har Sakari Typpö valts till medlem i samdirektionen och hans personliga ersättare är Jaana Hanhineva. Katri Haukilahti representerar Perho och hennes ersättare är Eija Seppä. Toholampi församlings ordinarie representant är Jorma Harju (Minna Saaranen) och Vetil församlings representant är Merja Latomaa (Vesa Parpala). Kyrkoherdarna i Karleby kyrkliga samfällighet har valt Juha Karhulahti till medlem i regioncentralregistrets samdirektion och Jouni Sirviö till personlig ersättare.

Gemensamma kyrkorådet valde Torbjörn Sandell till sin representant i samdirektionen för Karleby regioncentralregister fram till utgången av 2022.
Samdirektionen för Karleby regioncentralregister fungerar som rådgivande och utvecklande organ för Karleby regioncentralregister. Samdirektionen väljer inom sig en vice ordförande för mandatperioden.

JÄMSTÄLLDHETSPLAN FÖR 2022-2023 GODKÄNDES

Gemensamma kyrkorådet godkände den jämställdhetsplan för 2022-2023 som behandlats i samarbetskommittén den 13.1.2022.

Lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män förutsätter att det utarbetas en jämställdhetsplan som gäller lön och andra anställningsvillkor för arbetsgivare vars personal regelbundet uppgår till minst 30 personer. I enlighet med jämställdhetsplanen genomförs åtgärder som främjar jämställdheten.

Jämställdhetsplanen ska utarbetas minst vartannat år. Den tidigare jämställdhetsplanen i Karleby kyrkliga samfällighet var från 2007.

2022-01-18 18:39:00.0